بازیهای مبارزهای همواره از محبوبترین ژانرهای ویدئویی و صحنه رقابتهای سنگین و لحظات بسیار معروفی بودهاند. کمپانی SNK را میتوان جزء پایهگذاران و پیشگامان صنعت بازی و همچنین ژانر بازیهای مبارزهای دانست. بیراه نیست اگر بگوییم که بسیاری از شخصیتهای نمادین و همچنین بازیهایی که دوران کودکی و نوجوانی بسیاری را شیرین کردند، ساخته دست این کمپانی ژاپنی قدیمی بوده و تا به امروزه نیز از تلاطم پر فراز و نشیب صنعت بازی، سربلند بیرون آمدهاند. سری Fatal Fury، یکی از قدیمیترین فرنچایزهای موجود در صنعت بازی است که قدمت آن به اوایل دهه 90 میلادی بازمیگردد. سریای که پس از عرضه آخرین نسخه خود در سال 1999، به ورطه خاموشی کشیده شد و داستان آن نیمه تمام باقی ماند. در طی این 26 سال، سازندگان بارها و بارها از علاقه خود برای احیای این سری سخن گفتند و اگر چه شاهد شخصیتهای آن در دیگر عنوان بزرگ SNK یعنی King of Fighters بودیم، اما هیچگاه نتوانستیم ادامهای بر داستان ناتمام Geese و Rock ببینیم. حال پس از 26 سال، دسته گرگها به شهر بازگشتهاند و فصل جدیدی تحت عنوان Fatal Fury: City of The Wolves آغاز شده است.
در ادامه با کریتیکلنز همراه باشید.
شهر گرگها
این نقد و بررسی بر اساس نسخهی مخصوص منتقدین، و پس از 30 ساعت تجربهی بازی روی پلتفرم PC انجام شده است.
چرخدندههای برافروخته
عنوان Fatal Fury: City of The Wolves سنتها را بر مدرنیته ارجحیت داده و سازندگان تلاش کردهاند تا DNA این سری را دقیقا به همانگونه که آخرین بار در 26 سال پیش دیدیم، به دنیای مدرن منتقل کنند. در عین حال، تغییرات لازم برای تجربهای متناسب با استانداردهای نسل نهم را اجرا کرده و محصولی ارائه دهند که طرفداران قدیمی را به پای بازی کشانده و در عین حال، طرفداران جدیدی را برای خود دست و پا کند.
گیمپلی در بازی Fatal Fury: City of The Wolves مشابه عنوان پیشین خود یعنی Garou: Mark of The Wolves و به صورت دو بعدی دنبال میشود. مکانیزمها عمدتا همان مکانیزمهای Garou: Mark of The Wolves هستند. تنها مکانیزم T.O.P در Fatal Fury: City of The Wolves به S.P.G تغییر نام یافته است و مواردی همچون Just Defense به صورت کاملا دست نخورده به اینجا منتقل شده است. مکانیزم جدیدی تحت عنوان Hyper Defense نیز اضافه شده است که به بازیکنان اجازه دفع ضربات چندگانه را بدون Cheap Damage میدهد. ضربات Normal و Special که جزء شالودههای اصلی عناوین مبارزهای هستن نیز به صورت همیشگی حضور دارند.
در طرف دیگر نوار مخصوص دو قسمتی تدارک دیده شده است که با پر شدن آن در صورت ضربه خوردن یا ضربه وارد کردن، میتوانید ضربات قدرتمندی را بر روی حریفان خود پیاده سازی کنید. این که از آن تحت عنوان Gear System یاد میشود، بدین صورت است که با پر شدن یک بخش از آن، ضرباتی به نام Ignition Gear اجرا کنید. با پر شدن دو بخش، میتوانید حالت قدرتمندتری به نام Redline Gear اجرا کنید و چنانچه در حالت S.P.G باشید و هر دو نوار پر باشد، میتوانید سنگینترین حمله ممکن تحت عنوان Hidden Gear را پیاده کرده و تا حدود نصف خط سلامتی حریف را کاهش دهید.
دیگر مکانیزم جدید بازی، سیستم Rev نام دارد. همانند عنوان Street Fighter 6، در بازی Fatal Fury: City of The Wolves به واسطه سیستم Rev، از همان ابتدا به ضرباتی که نیازمند نوار Rev هستند، دسترسی دارید و حالت سنتی حذف شده است. بازیکنان میتوانند با این نوار که در ابتدای هر راند به صورت خالی وجود دارند، حالات قدرتمندتر ضربات Special را که در اینجا Rev Art نام دارند، اجرا کند. برای هر چه بیشتر جذاب شدن مبارزات و کمبوها، مکانیزم Rev Accel اضافه شده است که به بازیکنان اجازه Chain کردن ضربا Special را داده و باعث خلق صحنههای بسیار جذابی میشود.
ضربات Rev Blow نیز تا حد بسیار زیادی یاد آورد مکانیزم Drive Impact در عنوان SF6 است که به بازیکنان اجازه جذب ضربات حریف و وارد کردن ضربه خود میدهد. در نهایت مکانیزم دفاعی Rev Guard نیز بخش دیگری از این سیستم بوده که نوعی حفاظ دفاعی رو در جلوی شما تشکیل داده که با وارد شدن ضربه حریف به آن، بین او و شما فاصله انداخته و پنجرهای برای تنفس ایجاد میکند.
تمامی موارد ذکر شده در مکانیزم Rev، باعث میشود که نوار مخصوص به آن پر شود و چنانچه به درستی مدیریت نشود، پر شدن آن، بازیکنان را وارد حالت Overheat کرده که دسترسی او را به تمامی ابزارهای سیستم Rev قطع میکند و تنها در صورتی که دوباره خالی شود، میتوانید از آنها استفاده کنید. خالی شدن این نوار به صورت آهسته انجام میپذیرد و سرعت بخشیدن به آن نیازمند حمله به حریف است.
سیستم Rev جذابیت بسیار خوبی به بازی تزریق کرده و با ارائه مکانیزمهای هجومی و دفاعی به یک اندازه، تعادل بسیار خوبی را ایجاد و از این رو برای بازیکنان با سبکهای بازی مختلف، امکانات خوبی فراهم میکند. با اینکه دست بازیکن برای انجام مانورهای مختلف به شدت باز است، اما مدیریت آن نقش به سزایی در تعیین سرنوشت مبارزات دارد. این واقعیت که باید مسیر کمبو زدن خود را به دقت انتخاب کنید تا بیشترین دمیج را وارد کرده و در عین حال وارد حالت Overheat نشوید، نیازمند تمرین و مطالعه کافی است و در نتیجه بهانه زیادی برای گذراندن وقت در بخش تمرینی به بازیکن میدهد.
سازندگان بنا به سنت جدیدی که در بازیهای مبارزهای این دوره و پایه گذاری و نظیر آن در عنوان SF6 نیز دیده شده است، علاوه بر حالت کلاسیک کنترل کردن شخصیتها و اجرای ضربات، حالتی تحت عنوان Smart Style اضافه کردهاند که به بازیکنان اجازه اجرای حرکات تنها با فشردن یک دکمه و یک جهت خاص، میهد. البته استفاده از حالت Smart باعث عدم دسترسی به برخی از قابلیتها میشود و بنابراین میتوان گفت بیشتر جنبه کژوال دارد.
شهر گرگها
در زمینه محتوای بخش تک نفره، Fatal Fury: City of The Wolves کمابیش یک عنوان کلاسیک به حساب میآید. بخش Arcade که همواره جزء جداناپذیر عناوین مبارزهای از زمان به وجود آمدن آنها بوده در اینجا حضور داشته که شامل 7 مبارزه با دیگر شخصیتهای بازی بوده و در نهایت به پایان میرسد.
بخش جدیدی تحت عنوان Episodes of South Town به بازی افزوده شده است تا تنوع بیشتری به محتوای بخش چند نفره تزریق شود. در این بخش که شامل برخی از المانهای RPG است، پس از انتخاب یکی از شخصیتها، به چالشهایی با لولهای مختلف در سرتاسر نقشه South Town میپردازند. با انجام هر یک از این چالشها، XP دریافت میکنید که Statها و Skillهای کرکتر انتخابی را تنها در این بخش افزایش میدهند. با پیشروی در این بخش، الگوها و رنگهای جدیدی باز میکنید که میتوانید از آن برای شخصیسازی کرکتر خود در بخش Color Edit استفاده کنید. با اینکه بخش EoST در اوایل جذاب به نظر میرسد، اما به دلیل تکرار بیش از حد چالشها که بعضا حتی جذاب هم نیستند، رفته رفته ارزش خود را از دست داده و بهانه کافی برای انجام دوباره آن را به بازیکنان نمیدهد.
در بخش Color Edit که از نام آن پیدا است، میتوانید به نوعی کرکتر خود را آن گونه که دوست دارید، رنگآمیزی کرده و محدودیت موجود در انتخاب رنگ لباسها را از بین میبرد.
بخش آنلاین نیز که برای رقابت با دیگر بازیکنان طراحی شده است، به لطف نت کد Rollback و پشتیبانی از کراس پلی، تجربه بسیار خوبی را فراهم میکند. اگرچه Matchmaking میتواند اندکی بهبود بخشد تا سرعت بیشتری در پیدا کردن مچهای مختلف پیدا کند.
راستر بازی متشکل از 17 شخصیت بوده و 5 شخصیت دیگر به صورت DLCهای فصل اول قرار است در آینده به بازی افزوده شوند. برخی از این شخصیتها از عنوان پیشین حضور دارند و برخی دیگر کاملا جدید هستند. با اینکه تاریخچه حضور شخصیتهای مهمان در بازیهای مبارزهای به سالها پیش بازمیگردد و بازیهای مختلفی با شخصیتهای مهمان توانستهاند تنوع خوبی به بازی اضافه کنند، اما به جرأت میتوان گفت در بازی Fatal Fury: City of The Wolves شاهد عجیبترین شخصیتهای مهمان در تاریخ بازیهای مبارزهای هستیم. شخصیتهای نظیر Cristiano Ronaldo که یکی از بازیکنان برتر تاریخ فوتبال به حساب میآید، به عنوان یکی از مبارزها حضور داشته و در طرز دیگر، Salvarote Ganacci که یک آهنگساز و DJ سوئدی است نیز به هر چه عجیبتر شدن قضایا افزوده شده است.
کامیک بوک کهنه
در زمینه طراحی بصری و جلوههای ویژه، Fatal Fury: City of The Wolves پا به پای دیگر عناوین این سبک یعنی SF6، MK1 و T8 نمیرود که با توجه به روند کاری SNK، انتظاری هم نمیرفت.
کمپانی SNK همواره در تلاش بوده تا DNA خود را از قدیم تا کنون چه در زمینه گیمپلی و چه در زمینه جلوههای بصری حفظ کند و این موضوع به خصوص از زمان ورود آنها به حیطه سه بعدی، آن گونه که باید و شاید، موفقیت آمیز نبوده است. در دورهای که با تکنولوژیهای قدرتمند و جلوههای ویژه سنگین محصور شدهایم و سازندگان مختلف سعی میکنند تا بهترین محصول خود را از نظر ظاهری ارائه دهند، کمپانی SNK اما تلاش زیادی نمیکند و در نتیجه Fatal Fury: City of The Wolves، حالت کهنه و قدیمی دارد.
سازندگان در تلاش بودهاند تا حالت کامیک بوکها را در طراحیها لحاظ کنند و در این زمینه موفق بودهاند. رنگهای شاد و پر رنگ و پس زمینهها و استیجهای که با دیتیلهای بسیاری پر شدهاند، با نورپردازی جذاب بازی ادغام شده و همگی جلوه خوبی به بازی دادهاند. به لطف اما مدلهای بیجزئیات شخصیتهای اصلی سبب شده تا پتانسیل نهایی آن دیده نشده و تا حدودی به استایل کامیک بوکی خوب بازی لطمه وارد کند. با اینکه بازی به نسبت دیگر سری معروف SNK یعنی King of Fighters از نظر گرافیکی بسیار بهتر و جذابتر است، اما از زمان ورود SNK به دنیای سه بعدی، پیشرفت قابل قبولی مشاهده نمیشود. با این حال انیمیشنهای بسیار خوب شخصیتها که نرم و در عین حال با جزئیات هستند، سبب شده تا بر خلاف دفعات قبلی، Fatal Fury: City of The Wolves جذابیت خود را در زمینه بصری به طور کامل از دست ندهد.