اگر طی سالهای متمادی خبرها و بازخوردهای گیمرها نسبت به مجموعه پر طرفدار Call of Duty را دنبال کرده باشید احتمالا متوجه شدید که نگاهها به سری Black Ops متفاوتتر و با ارادت بیشتری است. امسال بازی Call of Duty: Black Ops 6 پس از 4 سال وقفه و با تغییرات فراوان بازگشته است. در این مقاله قصد داریم به سراغ این عنوان رفته و ببینیم آیا این نسخه نیز همانند نسخههای گذشته میتواند جایگاه خود را بین گیمرها پیدا کند یا اینکه تغییرات ایجاد شده باعث افول آن خواهد شد. برای پاسخ به این سوال با ما در کریتیکلنز همراه باشید.
عملیات: نجات ندای وظیفه
این نقد و بررسی بر اساس نسخه مخصوص منتقدین، و پس از 23 ساعت تجربه بازی در پلتفرم PC انجام شده است.
مانند خیلی از موارد دیگر باور این مسئله که 14 سال از زمان آشنایی ما با سری بلک آپس (Black Ops) و شخصیتهایی مانند وودز (Woods)، میسن (Mason) و غیره گذشته، سخت است اما نکته مثبت این است که این مجموعه همچنان زنده است و امسال نیز شاهد بازگشت این خط داستانی جذاب هستیم. آنطور که از معرفی بازی و همچنین فرصت یک ساله بیشتری که برای استدیو تری آرک (Treyarch) و ریون (Raven) فراهم شد، میتوان گفت که شاهد تغییرات گستردهای در این نسخه هستیم که اغلب آنها مثبت بوده و پس از مدتها میتوانیم بگوییم که یک کال آو دیوتی واقعی را میبینیم.
از شوروی تا خاورمیانه
بازی Call of Duty: Black Ops 6 در امتداد وقایع نسخههای قبلی و به طور مستقیم پس از اتفاقات بلک آپس کلد وار (Cold War) روایت میشود. سال 1991 است و جنگ سرد به انتهای راه خود رسیده اما در عوض خاورمیانه وارد دوران جدیدی شده است. در همان ابتدای بازی شاهد جنگ خلیج فارس هستیم که طی آن نیروهای صدام حسین به کویت لشگر کشی کرده و در حال مبارزه است. در همین حین نیروهای آمریکایی و اروپایی با ورود به این جنگ، سعی در متوقف کردن صدام حسین دارند. طی یکی از مأموریتهای CIA گروهی که شامل کیس (Case)، ادلر (Adler)، مارشال (Masrshal)، هرو (Harrow) و وودز (Woods) هستند وارد پرونده کویت شدند اما در طی یک اتفاقی عجیب مأموریت آنها با شکست مواجه میشود و در نتیجه این گروه از کار معلق میشوند و همچنین برچسب خائن نیز به ادلر خورده میشود؛ اما طبق معمول این پایان ماجرا نیست و این تیم سعی بر آشکار کردن حقایق دارند؛ در همین مسیر است که پای یک نیروی نظامی مخفی با نام پنتیون (pantheon) به ماجرا باز میشود که ظاهرا نقش پررنگی در این اتفاقات و شکست در مأموریت کویت دارند.
معمولا در سری کال آو دیوتی همیشه شاهد عناصر و فرمولهای یکسانی در داستان سرایی هستیم اما اینبار بازی Call of Duty: Black Ops 6 کمی متفاوتتر عمل کرده است؛ البته با کمی موشکافی دقیقتر حفظ ریشهها و عناصر اصلی آن را که شامل اتحاد بین اعضای تیم، توهمات در اثر آزمایشهای انسانی و همچنین خیانتهای داخلی CIA است را به وضوح میتوان دید اما از طرفی شاهد این هستیم که پس از مدتها نویسندگان سرانجام دست از کلیشه همیشگی یعنی حضور شوروی به عنوان دشمن شماره یک برداشته و حال و هوای متفاوتی را انتخاب کرده است؛ همچنین از سمتی نیز شاهد تیمی نسبتا جدید با شخصیتهای جدید هستیم و تنها فردی که از نسخههای کلاسیک این مجموعه باقی مانده فرانک وودز است. شاید در ابتدای بازی شخصیتهای جدید کمی غریبه و نچسب به نظر برسند که این موضوع هم بیشتر به عدم معرفی آنها در ابتدای بازی باز میگردد اما در نهایت پس از دو یا سه مرحله کمکم جایگاه خود را در سری بلک آپس پیدا کرده و به راحتی به شخصیتهایی ماندگار تبدیل میشوند، تا حدی که به نظرم پس از این بازی، مجموعه میتواند به راحتی تمام شخصیتهای قدیمی را کنار گذاشته و تنها با تیم جدید ادامه داده، در حالی همان حس و حال جذاب بلک آپس را به مخاطب القا میشود. یکی دیگر از موارد جذاب در طول روایت داستانی بازگشت به یکی از نقاط خاطره انگیز مجموعه است. تری آرک پیش از این، چنین موردی را در بلک آپس کلد وار امتحان کرده بود و با استقبال مخاطبان مواجه شده بود و اکنون Raven Software هم که وظیفه توسعه بخش داستانی Call of Duty: Black Ops 6 (ندای وظیفه: بلک آپس ۶) را بر عهده دارد، همین فرمول را تکرار کرده و بازیکنان را پس از سالها به ورکوتا (Vorkuta) باز میگرداند که به نظرم حس و حال غریب و فوق العادهای داشت.
علاوه بر این موارد، روند روایت خط داستانی بازی هم خوب کار شده است؛ شروع بازی تا حدی آهسته و آرام است و به مرور اوضاع بهبود پیدا کرده و در ادامه شاهد روایتی هیجان انگیز و اکشن هستیم که به خوبی حس و حال یک کال آو دیوتی را دارد. البته در طول روایت داستانی مراحلی هم وجود دارند که ماهیت متفاوتتری نسبت به آنچه که تا کنون از کال آو دیوتی دیدیم، دارند؛ به نظرم حضور این مراحل جالب توجه بوده و مانع از تکراری شدن روند بازی میشود اما شاید به مذاق همه طرفداران این بازی خوش نیاید. اما در کنار این موارد، شخصا انتقادی بر کلیات داستان و روایت داستانی دارم که فارغ از جذابیت بازی است؛ همانطور که پیش از این اشاره شد، توسعه دهندگان سرانجام دست از شوروی کشیدند و اینبار داستان را به سمت خاورمیانه آوردند اما به نظرم نتوانستند از تمام پتانسیل جنگ خلیج فارس بهره کافی را ببرند. داستان بازی تمرکز ویژهای روی نیروهای پنتیون دارد و این نیروها تا پیش از افشای هویتشان یک نیرو ائتلافی از کشورهای پیشرفته به حساب گذاشته میشوند. از سمتی شاهد حضور شخصیتهای معروف آمریکایی نظیر بیل کلینتون در بازی هستیم اما خبری از حضور مستقیم صدام حسین در بازی نیست و این موضوع حتی فراتر از آن هم پیش رفته و میتوان گفت که نیروهای بعثی حضور به خصوصی در داستان نداشته و صرفا بستری برای روایت داستان اروپایی-آمریکایی در بازی است و شخصا انتظار حضور پر رنگتری از این رژیم در بازی داشتم که ظاهرا محقق نشده است.
آماده برای شلیک
اما تغییرات Call of Duty: Black Ops 6 (بازی ندای وظیفه: بلک آپس ۶) به داستان خلاصه نمیشود و شاید بتوان گفت که بخش اصلی آن مربوط به گیمپلی است. یکی از مهمترین شایعاتی که سال گذشته مطرح شدن، جهان باز شدن بازی است و این موضوع با فاجعهای که در بخش داستانی MW3 شاهد بودیم بسیار نگران کننده بود؛ اما بلک آپس 6 نشان داد که این نگرانی بیمورد بوده و بخش عمدهای از بخش تک نفره با همان سبک و سیاق خطی در جریان است اما با بهبود المانهای جدید مانند امکان حمل تجهیزات مختلف از طریق کوله پشتی که در چند نسخه اخیر سری کال آو دیوتی وارد بخش تک نفره شده است، تجربهای متفاوتتر و کاملتر را از در بخش تک نفره شاهد هستیم. المانهای مخفی کاری در بخش تک نفره به طور چشمگیری بهتر شده که از جمله آنها میتوان به ارتقاء سیستم هک کردن، باز کردن قفلها، مخفی کردن جسد دشمنان و غیره اشاره کرد. این بهبودها باعث شده تا بازی به شدت واقع گرایانهتر به نظر برسد. همانند نسخه کلد وار در این نسخه هم یک خانه امن وجود دارد که در آن میتوانید اطلاعات بیشتری از محیط بازی به دست آورده و همچنین مراحل بخش داستانی را مدیریت کنید اما اضافه شدن امکانات ارتقاء خانه امن و همچنین ارتقاء تواناییهای شخصیت قابل بازی از جمله تغییرات به شدت مثبت بازی است که میتواند علاوه بر آشنایی با بخش چندنفره، تجربه جذابتری را در بازی داشته باشد. در طول بازی یک مرحله به صورت شبه جهان آزاد طراحی شده است که برخلاف مراحل جهان آزاد MW3 به شدت اصولیتر و جذابتر طراحی شده است. در طول این مرحله شما میتوانید عملیاتهای مختلفی را به صورت مخفیانه یا کاملا اکشن انجام داده و اثرات آن را در مرحله بعدی که یک عملیات پیچیده است مشاهده کنید. نکته جالب توجه این است که در کنار این عملیاتها، عملیاتهای فرعی دیگری نیز طراحی شده است که میتواند بر ادامه مرحله و همچنین عملیات پیشرو اثر گذار باشد و بازیکن کاملا آزاد است که هر گونه که تمایل دارد این مرحله را به اتمام برساند. نکته جالب توجه این است که بهبودهای المانهای مخفی کاری باعث شده تا روند انجام این مرحله بیش از پیش جذاب به نظر برسد و عملا بازیکن را تشویق به تکمیل تمام عملیاتهای موجود در این مرحله کند.
به عنوان یکی از طرفداران قدیمی و پر و پا قرص سری کال آو دیوتی باید اعتراف کنم که شخصا گان پلی مجموعه بلک آپس را نسبت به سری MW مصنوعیتر و همچنین با صدا گذاری نسبتا پیش پا افتاده میدیدم و با توجه به پیشینه این مجموعه توقع زیادی هم از Call of Duty: Black Ops 6 نداشتم؛ اما نتیجه نهایی برای من بسیار شگفت انگیز بود. گان پلی این نسخه تغییر و تحولات زیادی به خود دیده و اکنون کنترل کردن سلاحها متناسب با نوع آنها دشوارتر و به شدت واقع گرایانهتر است؛ شاید نزدیکترین تجربه استفاده از سلاحها را باید با نسخه سال گذشته یعنی MW3 مقایسه کرد که تحول بزرگی نسبت به گذشته داشت. اما در کنار این موضوع نمیتوان از صداگذاری متفاوت و بسیار جذاب اسلحههای بلک آپس 6 هم چشم پوشی کرد، اکنون سلاحها و افکتهای انفجاری بسیار جذابتر و کاملتر از گذشته به نظر میرسد و یکی از نقاط ضعف نسخههای قبلی به طور کامل بر طرف شده است. اما این پایان ماجرا نیست؛ در کنار بهبود تجربه استفاده از سلاحها، سیستم جدید کنترل شخصیت بازی که با نام Omni-Movement شناخته میشود هم این تجربه جدید را کامل میکند. طبق این سیستم کنترلی، امکانات بیشتری را در حرکتها در جهات مختلف شاهد هستیم. به عنوان مثال پیش از این دویدن تنها رو به جلو ممکن بود اما با سیستم جدید دویدن و سر خوردن علاوه بر رو به جلو، در جهات چپ، راست و عقب نیز ممکن است. همچنین در حالت سینه خیز امکان چرخش کاملتر شده است و شخصیت آزادی بیشتری خواهد داشت. این موضوع تنها محدود به یک بخش بازی نیست و مجموع این تغییرات که Omni-Movement سرآمد آنها است در تمام بخشها که شامل بخش چند نفره نیز هست به چشم میخورد و به طور کلی تجربه متفاوتتر از سایر کال آو دیوتیها به خصوص در سری بلک آپس را خلق میکند.
بدون شک بخش چند نفره سری کال آو دیوتی یکی از مهمترین عوامل محبوبیت و شهرت این مجموعه به حساب میآید و از این رو تمام توسعه دهندگان این مجموعه سعی بر ارائه محتوا و تجربه در حد شهرت این مجموعه دارد. Call of Duty: Black Ops 6 هم از این قاعده مستثنی نیست و بخش چند نفره این بازی هم مانند نسخههای قبلی فوق العاده روان و سرعتی است. بازی در زمان عرضه 16 نقشه جدید دارد و پس از مدت کوتاهی نقشه محبوب Nuke Town نیز به عنوان هفدهمین نقشه به بازی اضافه شد. به طور کلی تنوع نقشهها در بازی مناسب است و طراحی کلی آنها نیز اغلب استاندارد و متناسب با یک بازی چند نفره کوتاه و سریع است. همچنین بازی در زمان عرضه دارای 10 مود (Mode) مختلف است که از بین آنها تنها مود Kill Order جدید بوده و تمامی مودهای دیگر همان مودهای محبوب و همیشگی سری کال آو دیوتی مانند Team Deathmatch، Domination و غیره است. در مود Kill Order به صورت شانسی یکی از افراد هر تیم به عنوان هدف ارزشمند انتخاب میشود. در این زمان هم تیمیهای هدف ارزشمند، باید به دنبال دفاع از او بوده و تیم مقابل نیز باید دنبال کشتن او باشند. این روند تا زمانی که نوار پیروزی یکی از تیمها کامل شود ادامه خواهد داشت. به طور کلی مود جدید جذابیت مناسبی دارد و همانطور که در پیشنمایش این بازی ذکر شده بود یکی از انتخابهای جذاب برای افرادی است که به دنبال همکاری تیمی هستند. در ضمن ناگفته نماند که 4 مود Team Deathmatch، Domination، Kill Order و Kill Confirmed در حالت Face off نیز حضور دارند. این حالت دارای نقشههای محدود و خاصی است که در آنها امکان استفاده از Scorestreak ها وجود ندارد و بازیکنان باید به صورت رو در رو فقط به مبارزه بپردازند. در مجموع اگر بخواهیم نگاهی بر کلیات طراحی بخش چند نفره Call of Duty: Black Ops 6 داشته باشیم باید بگویم که در زمان عرضه محتوای مناسبی و متنوعی برای سرگرم شدن در نظر گرفته شده است و تیم توسعه نیز به جای اتلاف وقت برای طراحی مودهای جدید که اغلب به مرور زمان محبوبیت خود را از دست میدهند، تمرکز ویژهای بر روی توسعه نقشههای استاندارد و جدید داشتند و در کنار حالت Face off تنوع کافی را برای لذت بردن از بخش چند نفره ایجاد کردند.
یکی از موارد عجیبی که در بخش چند نفره خود نمایی میکند جایگزینی کامل Killstreak با Scorestreak است. هر چند کلیات و ویژگی هر دو مورد یکسان است اما در روش Killstreak بازیکن با کشتنهای پیاپی و بدون مرگ، تعدادی مشخص از تیم حریف به یک جایزه دست پیدا میکرد اما در روش Scorestreak این روند جای خود را به امتیاز داده است. در نسخههای گذشته هر دو حالت در بازی وجود داشت و بازیکن با توجه به حالت مد نظر میتوانست آن را انتخاب نماید اما در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد و تنها روش موجود Scorestreak خواهد بود. در بخش سلاحهای بخش چند نفره هم در زمان عرضه به نظر میرسد تنوع خیلی زیادی در نظر گرفته نشده است؛ هر چند اگر مجموع سلاحهای موجود در بازی را در نظر بگیریم میتوان گفت تنوع آنها نسبتا زیاد است اما با توجه به محبوبیت بالای دو الی سه دسته از سلاحها در بین بازیکنان به وضوح کمبود تنوع سلاحها حس میشود. خوشبختانه توسعه دهندگان در به روزرسانیهای فصلی سلاحهای جدیدی را به بازی اضافه خواهند کرد. در مقابل این موضوع، بخش شخصی سازی سلاحها قرار دارد که به جرأت میتوانم بگویم که یکی از متنوعترین بخشهای شخصی سازی سلاحها را در بین نسخههای اخیر مجموعه کال آو دیوتی شاهد هستیم. البته ناگفته نماند که تجهیزات جانبی همگی در ابتدا قفل هستند و برای آزاد کردن آنها تلاش و کوشش خود را داشته باشید. در مجموع بخش سلاحها، تجهیزات و همچنین قابلیتهای منحصر به فرد (Perk) بازیکنان برای شروع قابل قبول است اما به طور قطع برای ادامه دادن قوی و استوار، نیازمند به روزرسانیهای فصلی و اضافه شدن سلاحهای بیشتر به بازی خواهد بود.
یکی از بخشهای مهم بازی که طی سالهای اخیر دچار تغییر و تحولات زیادی در رابط کاربری آن شد بخش Gunsmith یا به عبارت دیگر محل شخصی سازی سلاحها است. هر چند رابط کاربری کلی Call of Duty: Black Ops 6 نسبت به نسخههای اخیر تغییرات زیادی داشته و در حال حاضر تجربه بهتر و سادهتری از بازی را در این رابط شاهد هستیم اما در بخش Gunsmith بار دیگر شاهد حضور رابط کلاسیک سری بلک آپس هستیم که به طور کلی رابط چندان پیچیدهای نیست اما واقعیت این است که رابط کاربری Gunsmith 2.0 که در MW2 معرفی شد به مراتب کارآمدتر و سادهتر از رابط کلاسیک بازی است و به نظرم این یک عقب گرد کوچک برای تری آرک محسوب میشود.
اما از بخش چند نفره که بگذریم به بخش محبوب زامبی میرسیم که سالیان سال در سری بلک آپس حضور داشته و حتی محبوبیت بالای آن باعث شد تا وارد نسخههای دیگر مجموعه کال آو دیوتی نیز بشود. در طی سالهای اخیر این بخش نیز دچار تحولات زیادی شده و مودهای مختلفی برای آن عرضه شد که چندان باب میل طرفداران نبود؛ اما خبر خوش برای طرفداران بخش زامبی بلک آپس این است که این بخش نیز به حالت کلاسیک خود بازگشته و اکنون تنها مود Round Based در دسترس کاربران است. در این مود بازیکن یا بازیکنان به صورت گروهی باید در برابر موجهای زامبی مقاومت کرده تا پول کافی برای ارتقاء، خرید سلاحهای حرفهایتر و حتی نیروهای ویژه ماورایی را کسب کنند. هر چند محتوای موجود در بخش زامبی در حد و اندازه بخش چند نفره نیست و حتی نسبت به نسخههای اخیر نیز محدودتر است اما به جرأت میتوانم بگویم که با بخش زامبی بسیار خوش ساختتر و جذابتری طرف هستیم که علاوه بر تغییرات جدید، لذت بخش زامبی کلاسیک را نیز دارد. به طور قطع میتوان گفت که بخش زامبی بلک آپس 6 نیز همانند سایر بخشهای بازی دچار تغییرات اساسی شده و شاهد یکی از بهترین بخشهای زامبی در مجموعه کال آو دیوتی طی چند سال اخیر هستیم.
گرگ و میش نسل جدید
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما Call of Duty: Black Ops 6 اولین عنوان تری آرک است که از موتور گرافیکی IW 9.0 استفاده میکند. این موتور برای اولین بار در سال 2020 و در اولین نسخه از سری ریبوت MW به کار گرفته شد اما تری آرک تا پیش از این، حتی در نسخه کلد وار، از نسخههای قدیمیتر موتور گرافیکی IW استفاده میکرد. اما با این وجود نتیجه کار بلک آپس 6 فوق العاده از آب در آمده است. گرافیک بازی از تمام مناظر اعم از کیفیت بافتها، نورپردازی، سایه زنیها و غیره بسیار خوب کار شده است و شاهد یک بازی با گرافیک نسل نهمی هستیم. یکی از نکات مهمی که به وضوح در طول بازی میتوان دید طراحیهای محیطی و مدلهای مورد استفاده است که بسیار با دقت و جزئیات بالایی کار شده و بر خلاف نسخههای اخیر که مانور زیادی بر روی کیفیت گرافیکی بالایی داشتند این نسخه به مراتب عملکرد بهتری از خود نشان داده و به نظرم یکی از مهمترین نقاط قوت این بازی محسوب میشود. جالب توجه است که برای اولین بار در سری کال آو دیوتی حداقل در بخش تک نفره به طور ویژهای بر تخریب پذیری محیطی توجه شده است؛ این موضوع را میتوان در یکی از مراحل بخش تک نفره که سوار بر تانک هستیم به وضوح دید؛ امیدوارم که در آینده چنین تخریب پذیری را نیز در بخش چند نفره این مجموعه جذاب شاهد باشیم تا رقابت بهتری بین دو عنوان محبوب شوتر یعنی کال آو دیوتی و بتلفیلد شکل بگیرد. البته ناگفته نماند که این بازی هم مانند اغلب بازیهای دیگر در بخش تک نفره داستانی دارای کیفیت گرافیکی بالاتری است که این موضوع تا حدی قابل قبول بوده اما با توجه به ارتقاء سطح سختافزارها و افزایش قدرت پردازشی این موضوع باید به مرور در آینده کمرنگتر شده و حتی کیفیتهای گرافیکی یکسانی بین بخش چند نفره و تک نفره را شاهد باشیم.
یکی دیگر از تغییرات مثبتی که در Call of Duty: Black Ops 6 شاهد آن هستیم، تغییرات پالت رنگی در طراحیهای محیطی بخش تک نفره، بخش چند نفره و همچنین بخش زامبی است. هر چند سری بلک آپس به طور کلی همیشه از تنوع رنگی بالاتری در بین نسخههای این مجموعه استفاده میکرد، اما به طور کلی فضای تیره و تاریک در آن احساس میشد اما در بلک آپس 6 شاهد استفاده از طیفهای رنگی بسیار گستردهتر از نسخههای قبلی هستیم که شاید بیشترین نمود آن در بخش چند نفره قابل لمس باشد. به طور کلی اگر از طرف داران قدیمی این سری باشید پس از تجربه بلک آپس 6 احتمالا شما هم متوجه تغییرات عمده در طراحیهای محیطی و استفاده از طیفهای رنگی بسیار گستردهتر از گذشته خواهید شد.
با وجود تمام این نقاط مثبت در بازی، مشکلاتی نیز در نسخه زمان عرضه بازی وجود دارد که احتمالا به مرور حل خواهد شد. پیش از بیان مشکلات باید اشاره کنم که این نقد و بررسی بر اساس نسخه PC انجام شده است و به طبع برخی از مشکلاتی که در ادامه ذکر میشود به ماهیت این پلتفرم باز میگردد. در درجه اول باید بگویم که بازی به شدت دارای باگهای فنی است که شاید اعصاب خردکنترین آن قفل شدن ناگهانی موس است. این مشکل اغلب در ابتدای شروع مرحله یا حتی گاهی اوقات در شروع یک بازی چند نفره اتفاق افتاده و عملا شما برای لحظاتی هیچ کنترلی بر موس نخواهید داشت. در کنار این موضوع بخشی از تنظیمات بازی نیز دارای باگ بوده و امکان ذخیره شدن برخی از موارد را ندارد. به عنوان مثال گزینه DLSS را اگر در بازی خاموش یا تغییر دهید و ذخیره کنید با شروع مجدد بازی این تنظیم به حالت قبلی باز میگردد. یکی دیگر از مشکلات اساسی عدم ذخیره شدن بازی در میان یک مرحله بخش داستانی است. بنابراین اگر در میان یک مرحله شما از بازی خارج شوید، پس از بازگشت مجدد مجبور خواهید بود که آن مرحله را از ابتدا تجربه کنید در حالی که اگر از میان یک مرحله صرفا به منو بازگردید امکان ادامه دادن بازی وجود دارد. یکی دیگر از مشکلات بازی عدم بهینه سازی مناسب است که تقریبا در تمام نسخههای اخیر شاهد آن بودیم. بازی در زمان عرضه عملکرد مناسبی ندارد و نرخ فریم دهی چندان جالب نیست اما به مرور و با ارئه به روزرسانیها این مشکل اغلب حل میشود. Call of Duty: Black Ops 6 در بخش تنظیمات گرافیکی سنگ تمام گذاشته و طیف بسیار وسیعی از تنظیمات گرافیکی و تکنولوژیهای جدید را در آن شاهد هستیم به طوری که هر پیسی گیمری با دیدن آنها به وجد خواهد آمد اما همانطور که اشاره شد در حال حاضر با وجود باگهای مختلف و عدم بهینه سازی مناسب وجود این تنظیمات چندان هیجان انگیز به نظر نمیرسد اما به احتمال زیاد در آینده با حل شدن انها این مشکل نیز حل خواهد شد.
در نهایت بخش صداگذاری و موسیقیهای متن بازی هم عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده و پس از مدتها حال و هوای جدیدی را در زمینه صداگذاریها که شامل سلاحها، افکتها و همچنین شخصیتها است از سری کال آو دیوتی شاهد هستیم. همچنین قطعات موسیقی ساخته شده برای بازی نیز فوق العاده به نظر رسیده و حتی نوید تغییر و تحولات بزرگ در بازی را میدهد. موسیقیهای به کار رفته در بخش اکشن هیجان خیلی خوبی دارند و در بخش مخفی کاری نیز حس و حال یک مرحله مخفی کاری را به خوبی منتقل میکنند.